Een waterdicht plan voor iedere kelder
onze werkwijze, al 27 jaar
expertise op maat van jouw project vrijblijvende offerte professionele aanpak en afwerking in één fase
Peter Piens: Ik hou zelf toezicht op elke werf. Als zaakvoerder vind ik dat belangrijk.
Weldenstraat 57 9700 Oudenaarde info@peterpiensrenovatie.be 0475.29 46 18 BTW BE0831 861 211 www.peterpiensrenovatie.be
Ons adres
Algemene voorwaarden Privacy policy
Volg ons
Benieuwd naar onze laatste realisaties?
Via de kelder sluipt vaak vocht binnen in een woning. En dat bezorgt jou als bewoner heel wat kopzorgen. Met een correcte analyse kan het probleem vaak snel en professioneel verholpen worden. Een ervaren team brengt alle factoren in kaart voor een waterdichte oplossing in functie van de waterinfiltratie, het budget en de afwerkingsgraad.
KELDERDICHTING
Een kelder is misschien wel de meest handige en tegelijk de meest vervloekte ruimte in een woning. Een extra bergplaats, een speelkamer voor de kinderen, een plek om wijn te bewaren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om de ruimte ook optimaal te benutten, moet de kelder wel vrij zijn van vocht. En net daar duiken de meest voorkomende problemen op.
De locatie van een kelder houdt in dat vocht zowel ondergronds als bovengronds kan binnendringen.
De juiste oplossing voor elk vochtprobleem
Herken vochtproblemen in je kelder
De bodem rondom de kelder bevat vocht, zeker in ons Belgische klimaat met veel regen. Door zeer fijne scheurtjes, slecht beton of porositeit dringt dit vocht je kelder binnen.
Sijpelwater?
Dit is de grootste oorzaak van vocht in kelders door een gebrek aan ventilatiemogelijkheden. De vochtige lucht condenseert dan tegen de muur, vloer of plafond. De oppervlakken blijven nat en tasten de constructies langzaam maar zeker aan.
In iedere kelder bevinden zich leidingen en buizen. Een lek heeft dus meteen een grote impact op de kelder. Ook wanneer het om een klein onopgemerkt lek gaat.
Water baant zich een weg door de bodem. Een van die wegen kan dan leiden naar je kelder door middel van een zwakke plek in de wanden, een rooster of afdichting.
Lekken?
Grondvocht?
Condens?
Gelukkig bestaat er voor ieder probleem een oplossing. Ook voor vocht. Afhankelijk van de aard van het probleem en het gewenste eindresultaat, gaan we lokaal te werk of kiezen we voor een totaalaanpak.
Speel je liever op zeker? Kies dan voor een kelderdichting of bekuiping . We maken je keldermuren met cement waterdicht. In verschillende fases worden speciale mortel, waterdichte lagen en hars aangebracht voor een optimaal, vochtvrij resultaat. Dit noemen we ook een stijve kelderdichting. Een soepele kelderbekuiping noemen we drainage.
Staat er water in je kelder en wil je dat laten wegpompen? Zit je met een hardnekkig vochtprobleem? Peter Piens komt langs en maakt een grondige studie van de situatie. Samen bekijken we de mogelijkheden voor een stijve of soepele kelderdichting, het plaatsen van ventilatie, een nieuwe vloerplaat, enzovoort.
Doe beroep op een professional
Peter Piens is er zowel voor particulieren als professionelen